+45 88 71 09 10 kontakt@solet.dk

Kontakt

info@solet.dk

Bautavaj 1A

8210 Aarhus V

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken størrelse solcelleanlæg skal jeg købe?

Størrelsen på dit solcelleanlæg bør være tilpasset dit behov, så du for mest mulige fordele af dit anlæg. En tommelfingerregel er at divider dit årlige energiforbrug med 1.000 for at beregne størrelsen på anlægget I kW, idet et 1kWp producer omkring 1.000 kWh pr. år. Hvis dit årlige forbrug er 6.500 kWh, så bør du vælge et anlæg mellem  6-7 kWp  eller større (6.500/1.000=6.5)

Solcelleanlægget skal også tilpasses dit tag, og der bør også laves en beregning på om der er plads til solcellepanelerne, men typisk skal der bruges et tagareal mellem 35 – 50 m² afhængig af størrelsen på dit solcelleanlæg i kWp.

Hvad er den optimale placering af et solcelleanlæg?

Den optimale placering af et solcelleanlæg er vinkel på 40˚ grader mod syd. Dog vil placering af solcelleanlæg I en vinkel mellem 20 – 60˚ mod sydøst eller sydvestikke påvirke ikke særlig meget produktion af elektricitet fra anlægget. Solcellepanelerne vil stadigvæk få nok sollys til at producere elektricitet. Kontakt os for at få nærmere informationer om dit tag er egnet til et solcelleanlæg.

Hvad er behovet for vedligeholdelse af solcelleanlægget?

Solcellepaneler producere elektricitet fra sollys ved at elektroner I panelerne bevæger sig I cirkler og producerer strøm. I og med at der ikke er nogen mekaniske bevægende dele I panelerne, kræver det næsten ingen vedligeholdse af solcelleanlægget. Livstiden for et solcelleanlæg er mellem 25-35 år, og I den tid er der kun behov for at udskiftet inverteren, typisk efter 10 år. Vi anbefaler at man en gang årligt vasker solcellepanelerne for støv og snavs.