Guide til montering og fastgørelse af solcelleanlæg

solcelleanlæg med batteri

Montering og Fastgørelse af Solcelleanlæg

Solenergi har for alvor vundet frem som en attraktiv og bæredygtig energikilde, og stadig flere danskere ser mulighederne i at investere i et solcelleanlæg til deres hjem eller virksomhed. Men en vellykket installation af dit anlæg indebærer mere end blot at placere panelerne på taget eller jorden – det kræver omhyggelig planlægning, korrekt montering og effektiv fastgørelse. Hos Solet Danmark, har vi lavet denne gennemgang der informerer dig om, hvordan du sikre dig en vellykket installation.

Forberedelse og planlægning af solcelleanlæg

Før du går i gang med installationen, er det afgørende at udføre en grundig forberedelse og planlægning. Start med at vurdere det område, hvor anlægget skal installeres. Dette omfatter en vurdering af tagets tilstand (hvis det er en tagmonteret installation) eller jordens beskaffenhed (hvis det er en jordmonteret installation). Tag hensyn til faktorer som tagets hældning, eksponering for sollys og eventuelle skyggefulde områder, der kan påvirke solindfangningen.

 1. Elforbrug og budget:
 • Undersøg hvor meget elektricitet du i gennemsnit bruger om måneden, og overvej om du kommer til at bruge mere i fremtiden – eventuelt på grund af køb af elbil. Sammenhold derefter dette med dit budget, og overvej hvor stort et anlæg du behøver. Hos Solet Danmark står vi naturligvis klar til at guide dig, og udarbejde en gratis og personlig solcellerapport for dig.
 1. Tagets tilstand:
 • Undersøg hvilken tagtype du har. Forskellige tagtyper kræver forskellige monteringssystemer.
 • Overvej om taget kan holde til vægten af et solcelleanlæg. Et anlæg på et vinklet tag, vil typisk veje 15-18 kg/m2, mens det på et fladt tag kan veje mellem 20 og 60 kg/m2, alt efter forholdene. Installation af solceller på fladt tag skal i nogle tilfælde monteres med ballast, hvorfor vægten kan blive høj.
 • Overvej hvornår taget skal skiftes ud. Et anlægs forventede levetid er på mellem 20 til 30 år, eller mere, så overvej om du kan spare dig selv for en merudgift i form af nedtagning og opsætning af anlægget.
 1. Jordens beskaffenhed:
 • Ønsker du et jordmonteret anlæg, skal du nøje overvej hvor det er mest ideelt. Du skal sikre dig, at det er et fladt stykke jord, med et stabilt underlag. Hav også i tankerne, at et jordmonteret anlæg er dyere end anlæg monteret på taget, da monteringssystemet er langt mere omfattende.
 1. Monteringsvinkel:
 • Den idelle vinkel at installere dine solcellerpaneler, er en 35 graders vinkel, vendt mod syd. Skal panelerne installeres på et vinklet tag, anbefaler vi dog at det bliver installeret i den vinkel taget har.
 1. Skyggeforhold:
 • Når vi udarbejder en solcellerapport hos Solet Danmark, er vi opmærksomme på de skyggeforhold der måtte gøre sig gældende i dit tilfælde. Vi sikre at solcellepanelerne bliver placeret, så de bliver mindst muligt påvirket af skyggeindfald. Der bliver naturligvis også taget højde for dette ved udregningen af produktionen.

Valg af monteringssystem til dit solcelleanlæg

Næste skridt er at vælge det rette monteringssystem til dit solcelleanlæg. Der findes forskellige typer monteringssystemer, herunder tagmonterede systemer, jordmonterede systemer og integrerede systemer. Tag hensyn til tagets materiale og hældning samt jordens beskaffenhed, når du træffer dit valg. Det rigtige monteringssystem vil sikre, at dine solcellepaneler er stabile og korrekt vendt for maksimal solindfangning.

Fastgørelse af solcellepaneler

Når du har valgt dit monteringssystem, er det tid til at fastgøre solcellepanelerne. Dette indebærer normalt brug af specialdesignet beslag eller skinner, der sikrer panelerne sikkert på plads. Sørg for at følge producentens anvisninger nøje og sikre, at panelerne er korrekt justeret for at maksimere solindfangningen. Det er også vigtigt at overveje vejrforholdene og sikre, at fastgørelsessystemet er robust nok til at modstå vind og andre påvirkninger.

Elektrisk tilslutning af solcelleanlæg

Efter solcellepanelerne er monteret og fastgjort, skal de tilsluttes det elektriske system. Dette indebærer normalt at forbinde panelerne til en inverter, der konverterer den solindfangede energi til brugbar elektricitet. Sørg for at følge de lokale elektriske forskrifter og sikre, at alle forbindelser er korrekt isolerede og beskyttede mod vejrforholdene. Hos Solet Danmark har vi vores egen ansatte VE-godkendt el-installatør, der sikre, at alt elarbejdet bliver udført korrekt.

Sikkerhed og overholdelse af regler

Under hele installationsprocessen er det afgørende at prioritere sikkerheden og overholde relevante bygnings- og sikkerhedsregler. Dette inkluderer korrekt installation af elektriske komponenter, brug af personlig beskyttelsesudstyr og sikring af, at monteringsstrukturen er stabil og sikkert fastgjort. Det er også en god idé at få en professionel elektriker til at gennemgå og godkende installationen for at sikre, at den opfylder alle sikkerhedsstandarder. Med montering udført af Solet Danmark, sikre du dig, at alt dette ordnes af installatører med masser af erfaring, og en VE-godkendelse.

Afsluttende overvejelser

Når din anlæg er installeret og i drift, er det vigtigt at vedligeholde det regelmæssigt for at sikre optimal ydeevne og lang levetid. Dette inkluderer rengøring af solcellepanelerne for at fjerne støv og snavs (ordnes ofte af regnen), inspektion af elektriske forbindelser for tegn på slid og eventuel udskiftning af komponenter efter behov.

 

Solet Danmark

En vellykket installation af et solcelleanlæg kræver omhyggelig planlægning, korrekt montering og effektiv fastgørelse. Hos Solet Danmark kan vi hjælpe dig med at dette, og tage hånd om dit projekt fra start til slut.

Hos Solet Danmark tilbyder vi alle vores kunder:

 • Et gratis og personligt tilbud
 • Planlægning og visualisering af projektet
 • Montering af solceller udført af VE-autoriserede håndværkere
 • Installation af inverter og batterier udført af vores autoriseret elinstallatør

Overvejer du selv at anskaffe dig solceller, så tøv ikke med at kontakte os for et gratis og uforpligtende tilbud. Solcelleanlæg med batteri tilbud vil indeholde en plan, skræddersyet til dig, så du får alle de oplysninger du behøver for at kunne tage det rigtige valg. Solcelleanlæg priser kan variere meget, på baggrund af mange faktorer. For at danne dig et overblik, kan du tage et kig på vores solceller på hjemmesiden.

Vi er en del af Solet Gruppen, en EU-baseret virksomhed, der har eksisteret siden 1961. Vi har derfor stor erfaring, og kan tilbyde dig en all-inclusive løsning.

Alt dette gør vi fordi vores mission er, at bidrage til den grønne omstilling, ved at tilbyde vores kunder fremragende service, og højkvalitetsprodukter, til gavn for alle kundetyper: Private, erhverv, investorer og det offentlige.

Se også

Udviklingen i solcelleanlæg priser

Udviklingen i solcelleanlæg priser: Vejen mod billigere og mere bæredygtig energi Solenergi har længe været anerkendt som en af de…

Mere

Tage kontakt

Kontakt